06-34197999

   Tarieven:

 • ‘Ontdekkingsreis’ – op zoek naar wat je lijf je te vertellen heeft, therapeutische sessie
  • Eerste intake + sessie: 95 euro
  • Vervolgsessie: 85 euro
 • ‘Lief voor je lijf’- massage voor diepe ontspanning
   • 45 minuten voor 50 euro
   • 60 minuten voor 65 euro
   • 90 minuten voor 100 euro

Bregje Weijers

Integraal Holistische Massagetherapie & Ontspanningsmassages

Mijn naam is Bregje Weijers. Geleid door mijn nieuwsgierigheid naar hoe de mens in elkaar zit, begon ik in 1999 aan de studie psychologie. Om er al snel achter te komen dat dit veel te cognitief voor mij was; het paste niet bij hoe ik naar mensen keek en wat ik in mezelf voelde. Ik besloot het over een andere boeg te gooien en volgde mijn passie voor ambacht: ik volgde de opleiding tot coupeuse en startte mijn eigen naaiatelier. Een mooie werkervaring waarbij ik het heerlijk vond om af te stemmen op de behoefte van mijn cliënten en precies te maken wat zij voor ogen hadden.
Na 17 jaar begon ik toch de verdieping te missen en ging ik op zoek naar een vak waarbij hoofd, hart en handen samenkwamen en dit heb ik gevonden als massagetherapeut!
Sinds maart 2023 heb ik mijn eigen massagepraktijk en sinds maart 2024 ben ik ook werkzaam bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst.
Ik heb in juni 2023 mijn diploma behaald als Integraal Holistisch Therapeut bij opleidingsinstituut Postive Touch in Brummen. Deze HBO-gecertificeerde studie is relatief onbekend dus ik vertel graag waarvoor ik ben opgeleid.

Wat is integraal holistische massagetherapie?
Ons lichaam weerspiegelt ons hele levensverhaal. Het laat ons zien hoe we in het leven staan: durven we onze ruimte in te nemen, maken we ons groot of lopen we met het hoofd gebogen, voelen we ons veilig? Zitten we lekker in ons vel of dragen we veel zorgen met ons mee?

Chronische stress maar ook onderdrukte emoties zetten zich vast in ons lijf, wat kan leiden tot pijnlijke spanningsplekken. Spanning die zich al lang geleden heeft vastgezet kan heel diep zitten. Aan de oppervlakte lijkt een plek dan ontspannen, maar in de diepe bindweefsellagen kan het dan flink vast zitten, wat de oorzaak kan zijn van een klacht omdat de energie hier stagneert en de doorbloeding van het weefsel blokkeert.

Integraal holistische massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij je door middel van haptonomische aanraking en verschillende soorten massage meer in contact komt met je lijf en wat daar te voelen is. Deze vorm van massage stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam en brengt een bewustwordingsproces op gang.
Een sessie is als een ontdekkingsreis: jouw lijf is een landkaart, vol met onontdekte of verscholen plekjes en verborgen bronnen, en ik ben je gids.
De ervaring is dat met diepe bindweefselmassage, in combinatie met therapeutische coaching, de juiste laag bereikt kan worden en de spanning die daar al zo lang wordt vastgehouden, los kan laten.
De doorbloeding komt weer op gang en de levensenergie gaat weer stromen.

Met welke klachten of hulpvraag kun je bij mij terecht?
Ik maak onderscheid tussen een ontspanningsmassage en een therapeutische sessie.
Met een ontspanningsmassage breng ik je met je aandacht uit je hoofd zodat je meer in je lijf kunt zakken en tot diepe ontspanning kan komen.
Als je last hebt van chronische pijnklachten of je loopt vast in je leven dan kan integraal holistische massagetherapie uitkomst bieden.
Je kunt hierbij denken aan:
-aanhoudende nek-/schouderklachten
-regelmatig terugkerende pijn in de rug
-spanning in de benen
-je hebt veel last van stress
-je hebt moeite om bij je gevoel te komen
-het lukt je niet om goed voor jezelf te zorgen
-je komt steeds in dezelfde lastige situaties terecht en weet niet hoe je hiermee om moet gaan
-je mist een doel in je leven
-je hebt wel een doel/verlangen maar het lukt je niet om stappen te zetten
-je wil graag in contact komen met je kern

Integraal Holistische Massagetherapie is voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat het lijf te vertellen heeft. Door middel van zelfonderzoek en aanraking met aandacht, kom je weer/meer in contact met je gevoel, ontwikkel en vergroot je je (lichaams)bewustzijn en kom je tot nieuwe inzichten die je verder kunnen helpen met het omgaan met lastige situaties of het zetten van nieuwe stappen.

Benieuwd of het iets voor je is? Je mag altijd contact met me opnemen om te overleggen!

Voor meer informatie: https://ma-sagesse.nl/

Bezoekadres
Hoofdstraat 69
7213 CS  Gorssel
0575 - 494 588
info@gezondheidscentrumvanbronkhorst.nl 

Blijf geïnformeerd