0575 – 494588

Rooster

 Maandag

  • 19.30 – 20.30
  • 20.45 – 21.45 (mannengroep*)

Dinsdag

  • 20.00 – 21.00
  • 21.15 – 22.15 (mannengroep*)

Zaterdag

  • 08.45 – 09.45 (herstelyoga / yoga voor ouderen)
  • 10.00 – 11.00 

*De overige lessen zijn gemengd

Wat anderen zeggen:

I. (vrouw)

I. (vrouw): ‘Erg blij met mijn yogales op zaterdagochtend in Gorssel. Een heerlijk ontspannen begin van mijn weekend’ 

S. (man)

S. (man): “Ruurd geeft prettig les, lekker praktisch en nuchter. De yogalessen zijn een combinatie van ontspanning en inspanning. Dat laatste zorgt ervoor dat mijn spieren sterker worden en ik minder last heb van mijn rug.”

M. (vrouw)

M. (vrouw): ‘Wat is er nou fijner om het weekend heerlijk ontspannen te beginnen. Daarom kijk ik er iedere zaterdagochtend naar uit om de verrijkende, afwisselende yogalessen van Margreet Lammers te volgen bij het gezondheidscentrum van Andrea van Bronkhorst in Gorssel. Even helemaal weg uit je hoofd. Go with the flow of your body’

Yoga

Bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst geven we ook yogalessen. Uiteraard volgen we daarbij de richtlijnen van het RIVM, zoals bijvoorbeeld de 1.5 meter afstand regel.

Hatha yoga

Bij Hatha Yoga wordt er gewerkt met authentieke yoga houdingen. Tijdens de lessen, die een uur duren, worden verschillende houdingen gedaan en soms een ademhalingsoefening. Er wordt niet met mantra’s of klankschalen gewerkt. De lessen zijn geschikt voor elk niveau en ook zeker voor beginners. Daarnaast zijn de lessen geschikt voor mensen met spanningsklachten in de nek, schouders en rug.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Zeker niet. Het doel van yoga is om door middel van kracht en souplesse je vitaliteit te behouden en diepe ontspanning te bereiken. Het doel is niet om je in een voor jou onmogelijke houding te persen. De poses hoeven er ook niet bij iedereen hetzelfde uit te zien. Iedereen zoekt naar zijn eigen plaats binnen een pose. Zo groei je in een pose en zul je zien dat je op termijn soepeler wordt. Het is vooral belangrijk dat je goed luistert naar je lichaam.

Mannengroep

Een speciale mannengroep? Ja inderdaad. Onze yogalessen zijn gemengd. Maar dat er in de praktijk vooral vrouwen komen vindt niet iedere man prettig. Daarom hebben we ook ‘men-only’ lessen en die worden natuurlijk ook gegeven door een man. Uiteraard ben je als man ook gewoon welkom in één van de andere lessen.

Yoga voor ouderen

Op zaterdag is er herstelyoga / yoga voor ouderen. Deze ‘light’ vorm van yoga is een rustige, toegankelijk vorm van yoga, en is bedoeld voor mensen die gezien hun leeftijd, ziekte of blessure niet mee kunnen doen aan de reguliere lessen. Ontspanning, losmaken, herstel en behoud van vitaliteit staan centraal. De docent is speciaal opgeleid om mensen te begeleiden die fysiek beperkt zijn. Tijdens de les wordt er indien nodig gebruik gemaakt van een stoel in plaats van de yogamat.  Yoga houdt spieren en gewrichten soepel, verbetert de doorbloeding en zorgt voor meer stabiliteit. Juist daarom is yoga voor ouderen zeer geschikt. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ontspanning zorgt voor een beter mentaal welbevinden.

 

 

Tarief: 37,50 per maand (1x per week les)

Een abonnement is maandelijks opzegbaar per eerste van de maand. Je kunt altijd eerst een proefles doen. Je kunt je opgeven door ons een mailtje te sturen. 

 

Heb jij nog vragen over de yogalessen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

Bezoekadres
Hoofdstraat 69
7213 CS  Gorssel
0575 - 494 588
info@gezondheidscentrumvanbronkhorst.nl 

Blijf geïnformeerd